marți, 6 noiembrie 2012

Quilt de pat

Iar s-au adunat o groaza de petice. Si pentruca am o rigla patrata de 41/2", am taiat toate peticele la fel. Un sac de fasii negre, resturi de croitorie, cateva petice rosii, iata ingredientele unui quilt care se vroia urias. Din 28 de blocuri a iesit o dimensiune atipica, 58"x85".


Alegerea dispunerii peticelor a fost o mare bataie de cap, mai ales ca materialele erau asa de variate.


Odata cusute cate patru, blocurile "strigau" dupa negru, nu?

 

Cu quiltuitul a fost o poveste intreaga. As putea sa va spun mai degraba ce sa nu faceti. 


Sa nu ridicati tija piciorusului in timpul matlasarii ca sa faceti alunecarea quiltului mai usoara. Cele care aveti masini de cusut industriale stiti ca se poate. N-am reusit decat sa insir ata.


 Apoi, am matlasat prea des si asa am turtit pufosenia quiltului. Data viitoare va fi mai bine, sper!


4 comentarii:

  1. Griul, negrul si rosu leaga foarte bine toate peticele intre ele. Foarte frumos. Inteleg ce zici de pufosenie - abia astept sa spal ultimul quilt nou. Trebuie sa-i pun balsam sa-l fac mai moale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Combinatia de culori a iesit foarte frumoasa!
    Cu rosu-negru-gri-alb as putea sa lucrez oricat, fara sa ma plictisesc.
    Cred ca dupa ce o sa-l speli o sa se infoaie exact atata cat trebuie. N-am masina industriala, asa ca sunt ferita de tentatia de care ne-ai avertizat ;)
    Te rog,insa, contribuie si tu cu ceva la inlaturarea obsesiei mele legate de invatarea celor mai eficiente metode de fixare intre ele a celor trei straturi, pentru o quiltuire fara alunecarea vreunei portiuni. Deci: cum ai procedat pentru fixarea sandwich-ului? Mai ales ca banuiesc, ai folosit vatelina de poliester, care e alunecoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu ma pricep deloc insa imi place extrem extrem de mult ceea ce a iesit..ma intreb cum de nu iti este greu sa cosi quiltul acesta atat de mare la masina(ma refer la manevrat)...

    RăspundețiȘtergere
  4. Te invidiez pentru masina ta industriala....de cind imi doresc una ! acum stiu clar ce nu am de facut ;)....si eu sunt de acord ca o quiltuire intensiva merge foarte bine la un tablou textil, si nu la un quilt de pat :). Combinatie 100% cistigatoare ;)

    RăspundețiȘtergere