luni, 3 iunie 2013

My Favorite Quilting Designer




Intr-o postare trecuta am scris despre Quilting Designerul meu preferat, Geta Grama. Simt nevoia sa arat si de ce am scris asa. Mai intai pentru ca a fost prima persoana care, cu multa bunatate si generozitate mi-a oferit informatii pretioase despre patchwork si quilting. Mi-a indrumat primii pasi, am vizitat-o si m-a incurajat sa continui. Suntem prietene, iar acum, impreuna cu Ortansa, Ela, Mihaela si Sanda formam grupul Quilt.RO. Avem si un quilt lucrat impreuna, dupa un proiect original de-al Getei:


Sunt indragostita de gentile ei, le-am facut si eu:





 Cartea ei de Shadow Trapunto m-a facut sa invat aceasta tehnica. Am si realizat doua din modelele ei:



Si un set de perne in aceeasi tehnica, Shadow Trapunto:


Un alt tipar pe care il lucrez cu multa placere:


Am facut aceste cosulete dupa tutorialele ei gratuite de aici:



Pe langa sfaturi si tipare, Geta mi-a daruit o multime de materiale textile, carti, reviste, ace, forfecute si cate si mai cate. Masina de cusut mult visata am primit-o cadou de la familia mea, dar avand-o pe Geta complice. Si mai sunt atat de multe altele care ne leaga, pasiunea pentru cusut fiind mereu prezenta.
Sper ca v-am convins de ce Geta e "My Favorite Quilting Designer".

4 comentarii:

  1. wow! tot ce ai reusit este minunat! adevarat minunat! felicitari! un hobby tare fain ai!
    A fost o vreme când coseam si eu la masina, tot ce aveam nevoie prin casa: perdele, draperii, fete de masa, lenjerii de pat, camasi de noapte, ba incepusem sa imi confectionez si imbracaminte (nu doar fuste, bluze ci chiar si un palton). Nu am mai facut nimic, de cel putin 15 ani! Ce pofta mi-ai facut :)
    te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Silvia, ma bucur sa revad munca ta din ultimii ani, minunate lucrari! Daca eu te-am inspirat sa le faci, ma bucur!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce lucruri frumoase!
    Adevarul e ca vad pentru prima data astfel de obiecte. Nu stiam despre aceasta tehnica. Nu, nu exagerez, chiar sunt foarte frumoase. Felicitari! Si spor! :)

    RăspundețiȘtergere