duminică, 5 iulie 2015

Din vechi, nou!

De la o provocare a forumului Tomnarella Handmade, dintr-o fata de masa veche si patata, care nu-si mai gasea utilitatea, iata si rezultatul. Am cusut doua sacose, fiecare cu destinatie stabilita, foarte utile aici, in Delta.
 Am folosit masina de cusut Ileana, cu pedala, fabricata in 1961, inca in stare buna de functionare, insa putin "anchilozata" de atata stat. Foarte greu mi-a fost sa imi stapanesc reflexele gata formate pe masina electrica de acasa, cu atatea facilitati si atat de comoda. Fara sa vorbesc despre taierea atelor cusaturii, de data aceasta operatiune ce trebuia s-o îndeplinesc eu cu ciupitorul de ata, dar numai dupa ce cautam pret de cateva clipe cu lucrul in mana, o lama invizibila atasata corpului masinii, asa ca la masina portabila Brother.
 Dificil a mai fost si gasirea acelor parti din fata de masa care sa nu fi fost patate sau tocite de trecerea timpului. Am incercat sa inglobez intr-o forma cat mai placuta modelul floral. Cat de greu mi-a fost fara cutterul rotativ si planseta, nici nu va puteti inchipui!
 In final, materialul de in, gros, s-a lasat croit. Doua sacose, una mare, pentru plaja si una mica, de mers la brutaria din sat, s-au nascut in doar cateva ore.

 Nevoia unui nasture care sa asigure buzunarelul telefonului mobil a fost repede rezolvata, o scoica marina si un capat de sfoara si gata!

Sacosa de plaja e dublata cu un material usor de bumbac.
Mica sacosa pentru paine si-a inceput deja drumurile la brutarie, purtând painea calda, proaspat scoasa din cuptor.

4 comentarii:

 1. Buna dimineata Silvia draga!
  ma uimesti cu creativitatea ta! Modelul floral l-ai inclus atât de bine incat nici ca poti crede ca aceste traistute au fost vreo data fata de masa :) Deosebit de ingenioasa ideea "nasturelui" ☺ Perfect ti-au iesit, chiar daca spui ca ai improvozat mult, rezultatul este profesional!
  Hmmm, zici pâine calda de la brutarie?! abia astept sa ma înfrupt! ☺ AMR 42
  Va pupam si va dorim sa petreceti o duminica cât mai placuta! ♥

  RăspundețiȘtergere
 2. Silvia! Сумки авоськи, орнамент и цвет - все очень понравилось. Кармашки удобные.

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoase si foarte utile.Este vre-un material sa nu-i gasesti utilitate? Esti o comoara la casa omului.Vacanta placuta !

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta e ilustrarea zicalei: Daca vrei, poti!
  Foarte frumoase, foarte utile sacosele!

  RăspundețiȘtergere