miercuri, 12 august 2020

Y Seam And Geta's New Patterns 2

 Anul trecut în toamna, am cusut o perna și un șervet pentru Crăciun , vedeți postarea aici, folosind tehnica de coasere în Y a Getei.

De data asta, patternul Getei m-a provocat sa folosesc un minunat material batik, pentru un table runner îndrăzneț, pe fond alb. Asa cum v-am obisnuit, am avut doar o mica bucata de material potrivit, care sa imi ajunga sa realizez atat triunghiurile de 60 grade, cat si bindingul intregului quilt. Asa am obtinut numai 6 blocuri, efectul 3D nu este pregnant, iar matlasarea am ales sa fie simpla, liniara cu walking foot. Provocarea a fost mare si nu i-am putut rezista. Quiltul a fost gata in doua zile, lucrand la el printre picaturi. Triunghiurile se cos usor, fara sa am nevoie de rigle speciale, am folosit doar rigla mea mare de 6 1/2" x 24", pe care sunt trasate linii la 30 si 60 grade.

Materiale bumbac, specifice de patchwork, vatelina de bumbac cu poliester subtire, cu avantajul ca adera foarte bine pe material si nu aluneca in timpul matlasarii.

Dimensiuni cca.110x40cm. 

 

 

2 comentarii:

  1. Acesta parca este si mai si! Imi place cum se deruleaza curgerea cusaturilor pe langa triunghiurile colorate atat de frumos!
    Felicitari, draga Silvia! Esti chiar maiastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dear Silvi,your handwork is exlent everytime.
    Have a nice Sunday ☺

    RăspundețiȘtergere